PONT TE KELLESZ
Pont Te Kellesz Ifjúsági Információs Pont
Betűméret állítása:

PONT TE KELLESZ

Utánkövetési kérdőív

Mi is az a PONT TE KELLESZ?

 

A Pont Te kellesz! (teljes neve: Pont Te kellesz! Ifjúsági közösségfejlesztés városon és vidéken) egy - az Új Széchenyi Terv keretében és az Európai Unió támogatásával megvalósuló - projekt (azonosítószáma TÁMOP 5.2.5.-B-10-2-2010-0147), mely egyszerre párhuzamosan Magyarország 3 régiójában segíti sokrétű ingyenesen és könnyen hozzáférhető szolgáltatásaival a fiatalokat, vagyis többek között Téged. A projektet Szegedről a Katolikus Ifjúsági és Felnőttképzési Szövetség (KIFE) koordinálja, 3 partnerszervezete munkatársai pedig a helyszíneken munkálkodnak.

A három régió mindegyikében található 1-1 ifjúsági információs pont (röviden ifi pont), mely egy olyan iroda, ahová szabadon betérhetsz a nyitva tartási időben akár megpihenni, beszélgetni, játszani, elsődleges célunk viszont, hogy válaszoljunk a hétköznapjaid során felmerülő mindenféle bonyolult és kevésbé bonyolult kérdéseidre, segítsünk, információt szolgáltassunk a hivatali, továbbtanulási és egyéb, akár személyes ügyeidben is, illetve tájékoztassunk a pályázati, képzési, utazási, táborozási és sok más hasznos lehetőségről.

Az ifi pontokon kívül a régiókban további 4-4 „pont” található másik településeken, melyeket „mobilpontoknak” nevezünk, annak kapcsán, hogy az ifi pontban dolgozó ifjúságsegítő munkatársak havonta meglátogatják a kiválasztott településeken található bérelt helyszíneinket. Itt nem állandó jelleggel, de előre megadott időpontokban ugyanúgy elérhetőek a szolgáltatásaink, illetve számos kreatív, a települést és fiatalságát összefogó ötlet, program indul innen útjára.

Az ifjúsági információs pontok nemcsak más intézmények, szolgáltatók, szervezetek programjait közvetítik, hanem maguk is rendeznek programokat, melyre szeretettel hívják és várják a környezetükben élő fiatalokat. Szinte hetente, kéthetente szerveződnek önkéntes akciók, kirándulások, társasjáték estek, klubok, közösségi alkalmak, izgalmas programok, és ezeken nem csak részt venni lehet, hanem szervezni, kezdeményezni is. Ezenkívül interaktív önismereti, személyiségfejlesztő, párkapcsolati, konfliktuskezelési, pályaválasztási szemináriumokat indítunk, nyaranta pedig tematikus táborokat szervezünk.

 

Melyik az a 3 nevezetes régió, és hol találhatóak az ifi pontok és mobilpontok? 

 

Észak-Magyarország régió

  • Ifjúsági információs pont neve és helyszíne:

PONT TE KELLESZ IFJÚSÁGI INFORMÁCIÓS PONT, EGER, Széchenyi utca. 5.

  • Mobilpontok: Mezőkövesd, Verpelét, Heves, Hevesaranyos

 

Közép-Dunántúl régió

  • Ifjúsági információs pont neve és helyszíne:

MADZAG IFJÚSÁGI INFORMÁCIÓS PONT, SZÉKESFEHÉRVÁR, Liszt Ferenc u. 1.

  • Mobilpontok: Bokod, Enying, Cece, Dunaújváros

 

Nyugat-Dunántúl régió

  • Ifjúsági információs pont neve és helyszíne:

IRÁNYPONT IFJÚSÁGI INFORMÁCIÓS PONT, SZOMBATHELY, Karmelita utca 1.

  • Mobilpontok: Csesztreg, Becsehely, Sorokpolány, Hosszúpereszteg

A hozzád legközelebb eső ifi pont programjait, híreit, feltöltött információit, képeit megtalálod, ha a térképen a megfelelő régióra kattintasz. Mindehhez jó böngészést kívánunk, és reméljük személyesen is találkozunk Veled az ifi ponton vagy programjainkon!

Tanácsadóinkat kérdéseiddel bármikor megkeresheted online módon a megfelelő fórumot kiválasztva, ahol bátran felteheted a pályaválasztással, önkéntességgel, belső világoddal és jogi elakadásaiddal kapcsolatos kérdéseidet.

Kategória: Menük

2018-02
Ke Sze Csü Szo Va
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728