Szerelem barátság - téma hozzászólásai
Pont Te Kellesz Ifjúsági Információs Pont
Betűméret állítása:

Szerelem barátság


Létrehozta: pbarbi1993
kecskes laszlo
2013-11-30
Kedves Enci!

Először is szeretném kérni tőled, hogy mindenképpen olvasd el ebben a fórumban egy lentebb található hozzászólásomat, amelyet egy Prucsok nevű felhasználónak írtam, 2013-07-29-es dátummal. Ha ezt elolvastad, csak akkor olvasd el az alábbi sorokat.
Szóval az a helyzet, hogy a párkapcsolatok többsége nem a „kölcsönös szerelem első látással” kezdődnek, hanem ismeretséggel, facebook-bejelöléssel, haverkodással, barátkozással, ...és aztán majd lesz belőle valami, vagy nem.
Azért zümmögnek körülötted a fiúk, mert szép vagy, színes vagy, „illatos” vagy, mint ahogy a méheknek a virág. :-) Azt is mondhatnám, hogy ez a természetes. Nagy naivság lenne azt gondolnod, hogy a fiúk csak a barátaid akarnak lenni. Lehet, hogy a többségük végül tényleg csak a „barátod” marad, de eredetileg azért zümmög körülötted, mert izgalmas dolog egy csinos és kellemes lány társaságában lenni, és lehetőséget adni, hogy „akár mi is legyen” a barátságból. A fiúk, tehát azzal, hogy körülötted zümmögnek, igazából a tűzben tartják a vasat, vagyis lehetőséget tartanak fenn a veled való szorosabb kapcsolt reményében. Ugyanis azt gondolják lehet, hogy a barátságból lesz egyszer egy randi, aztán majd flörtölgetés, sőt egy titkos csók, amit senkinek nem szabad majd elmondani, és lehet hogy később együttjárás lesz belőle, vagy lehet hogy attól még komolyabb.
Van olyan fiú, aki csak azért van melletted, hogy azonnal rád hajtson, ha egyszer is zöld jelzést kap. Van olyan fiú melletted, aki tényleg szívesen barátkozik, de szívesen fordítaná komolyabbra a dolgot. Van olyan fiú körülötted, aki szeret veled lógni, mert jófej vagy és akár azt sem bánná, ha egyszer véletlen összejönnétek. És előfordulhat, hogy tényleg van olyan fiú, akinek még a hátsó kisagyában sem fordult meg a gondolat sem, hogy esetleg több is lehet veled, mint barát, de ez a legvalószínűtlenebb eset. És ezek a fiúk lehet, hogy hozzád hasonlóan, más lány kapcsán is ugyan így tesznek. Ott is tűzben tartják a vasukat. De ez a természetes. Az lenne a baj, ha nem így lenne.
A kérdéseddel kapcsolatban azt tudom mondani, hogy ha rákérdezel a fiúnál, hogy ő mit is akar, akkor csak a legbátrabb és legelszántabb fogja azt válaszolni, hogy igen, ő többet szeretne. A többiek valószínű nem vallanának színt egyértelműen, vagy annyira megijednének a kérdéstől, hogy egyenesen letagadnák, és azt válaszolnák, hogy soha meg nem fordult a fejükben.
Szóval te döntsd el, hogy milyen eredményt szeretnél és e szerint tudakozódj.
Finom, női megfigyeléssel is rájöhetsz, hogy ki mit akar. Ha mondjuk elkezdesz járni valakivel a fiú barátok közül, akkor hamarosan néhányan eloldalognak a közeledből, mások arcáról meg le fog sütni a féltékenység, és csak azok maradnak melletted barátként, akik tényleg megelégszenek a barátságoddal. No persze csak azért hogy megtudd, ki mit akar, ne kezdj el járni valakivel, de azt azért teheted, hogy féltékennyé teszed egyiket, másikak, és utána alaposan figyeld meg a reakcióit, lehet hogy rejtegetni fogja az érzéseit, de teljesen senki nem tudja elrejteni azt, hogy féltékeny.
Hát ennyi tudnék mondani. Remélem tudtam segíteni.
De ha bármi kérdésed van, szeretettel várom a válaszod!
Addig is sok szerencsét a fiúkkal!
Légy jó!
Üdv: Laci


Kedves Laci! Tanácsodat kérném ebben a fiú-lány barátság dologban. Több fiú haverom/barátom is van, akikkel viszonylag k...
kicsienci
2013-11-26
Kedves Laci!

Tanácsodat kérném ebben a fiú-lány barátság dologban. Több fiú haverom/barátom is van, akikkel viszonylag közvetlen viszonyban vagyok, de számomra mind barátok és azt hiszem ezt ők is tudják. De néha nem vagyok benne biztos, van hogy nem tudom meddig viccelnek és mit gondolnak komolyan. Van valami, amiből egyértelműen lehet tudni, ha a másik már nem csak barát akar lenni? Vagy csak akkor tudom meg, ha rákérdezek?
üvd. Enci
kecskes laszlo
2013-08-28
Kedves Pbarbi1993!

Igazad volt, valamiért nem működött a privát fórum létrehozása funkció. Elmúlt egy nyár és csak most sikerült a honlapot helyreállítani, bár én már korábban többször is jeleztem a problémát az illetékesek felé.
A "Privát beszélgetés" című fórumtémádat nem töröltem ki, mert mielőtt ez megtörtént volna egy másik felhasználó ott tette föl a kérdését.
Szóval szabad a pálya, írj nekem bátran privátban! :-)
Üdvözlettel: Laci

Szia! Azt szeretném mondani, hogy szerintem probléma lehet az oldallal,mert én ennél a témánál is és a Privát beszélgetés témán...
kecskes laszlo
2013-07-29
Kedves Prucsok!

A kérdéseddel kapcsolatban egy saját történet jutott eszembe:
Megboldogult gimis koromban volt egy szép arcú kedves osztálytársnőm, Évi, akivel egy felé laktunk és mindig együtt mentünk és jöttünk a suliba, ugyanezen az útvonalon lakott másik két fiú osztálytársam is, és velük is mindig együtt jöttünk-mentünk. Így, ennek kapcsán, mi négyen, igen jó barátok lettünk, összejártunk tanulni, filmezni, fagyizni, bulizni. Meg is beszéltük, hogy mi barátok vagyunk, így négyen, és ez nem is fog változni. Szóval jól el voltunk. Mígnem, Évi, egyszer csak szakított az addigi pasijával. Alig telt el néhány hét, a mi kis négyesünkből az egyik fiú egy buli alkalmával ráhajtott Évire. Nagy csalódás volt ez Évinek, hogy a barátnak hitt fiú ráhajt, és a fiúnak is, mert kikosarazódott. Sértődés, nem köszönés lett a vége. Ezután már csak hármasban róttuk a suliba vezető utat. Telt múlt az idő, és hamarosan a hármasunkból a másik fiú is bepróbálkozott és ráhajtott az osztálytársnőmre. Ez az eset is ugyan úgy végződött: mindenki csalódott volt. Úgyhogy maradtunk csak mi ketten barátok, de mi tényleg csak barátok maradtunk, mert nekem volt akkor más kapcsolatom. Bár azért az igaz, hogy korábban, mielőtt még összebarátkoztunk volna Évivel, előtte azért nekem is tetszett kicsit. Pont emiatt, mi ketten, később többször is beszélgettünk arról, hogy nem akarunk egymástól semmit, és ez maradjon barátság, és így a hosszú évek elteltével is barátok vagyunk.
Mit akarok ezzel mondani? Van aki mérget vesz rá, hogy nincs egyetlen egy színtiszta fiú-lány barátság sem. Én azért nem lennék ennyire szigorú, de az szerintem is igaz, hogy a fiú-lány barátságok 95%-ban nem tiszták. Ahogy te is írtad: valaki mindig többet akar. Erre több variáció is létezik, hogy hogyan állnak föl ezek az álbarátságok, de ez most annyira nem fontos. A lényeg az, hogy végül egyikőjük sem azt kapja amit várt. Viszont meg vagyok győződve, hogy igen is létezik fiú-lány barátság, de nagyon-nagyon ritka, és általában ezeknek a barátságoknak is nagy része legalább egyszer (de lehet hogy többször is) át kell menjen egy tisztulási/tisztázási folyamaton. Nekem van jó néhány nő nemű barátom, de ezek inkább vezető-vezetett, segítő-segített vagy mester-tanítvány kapcsolatok, vagy amolyan „bajtársi” kapcsoltok, mintsem barátságok.
Szóval, a fiú-lány barátságból szinte biztos, hogy nem tiszta, az az eset, amikor korban és néhány paraméterben összeillő, mélyen bizalmas, látszólag egyenrangú (tehát nem segítő-segített) „barátságról” van szó. Ez mindig nagyon gyanús... Lehet hogy nem akarnak ők semmit
Még egy példa arra, hogy mi lehet a fiú-lány barátságból. Egyetemi éveim alatt egy ifjúsági közösségbe jártunk és utána egy kollégiumba kerültünk egy lánnyal. Nagyon jól összebarátkoztunk, nagyon jókat tudtunk beszélgetni, de semmi több: nekem egy másik lánnyal volt épp párkapcsolatom, és neki is rövidebb ideig, de mindig voltak pasijai, és egyébként is ő megfogadta, hogy közösségen belül és kollégiumon belül nem jár senkivel. Nem akartunk mi semmi többet egymástól, mint szimpla barátság, de aztán... Nem mesélem tovább a történetet, csak annyi mondok, hogy ez a lány ma már a feleségem... :-)
Összefoglalva: létezik szín tiszta (tehát a nemiségből eredő bármilyen szimpátiától, vonzalomtól teljesen mentes) fiú-lány barátság, de olyan ritka mint a fehér holló. És abban a kevés esetben is, amelyben tényleg létezik, biztos, hogy ezt legalább egyszer le kellett tisztázniuk egymással a feleknek.
Másrészt a barátság alatt is több mindent érthetünk. Lehet hogy egy fiú és egy lány barátkoznak, mert valami szimpi a másikban, sőt valamennyire bejönnek egymásnak, egy-két dologban össze is illenek, de mégis mindig csak „laza” barátok maradnak, mert nem jönnek össze valamiért. Úgy hozta a sors, hogy nem lett belőle együttjárás, nem lett belőle szerelem. Ezt is nevezhetjük fiú-lány barátságnak és mondhatjuk, hogy lám nem lett belőle semmi több. De ez akkor sem az igazi értelemben vett barátság,mert a nemiségtől nem mentes: ugyanis azét „barátkoznak” mert tetszenek egymásnak valamennyire, mint fiú és mint lány. Érted, nem tiszta a barátságuk, ilyen értelemben. Mert hogy amikor én mint férfi azt mondom, hogy nekem van egy legjobb barátom, aki egy velem egyidős férfi, és már tíz éve a legjobb barátok vagyunk, az szín tiszta barátság, mert abban nincs semmi nemiség, merthogy én nem vonzódom nemileg a fiúkhoz. Na ilyen fajta fiú-lány barátság alig van. Azt hiszem ez tiszta sor.
Még egy másfajta fiú-lány barátságot tudnék felhozni, ami létezik, de ez is vitatható. És ha már a saját példáimnál tartok ez is egy saját történet:
Gimis koromban volt egy másfél évig tartó párkapcsolatom, úgy szoktam emlegetni, hogy az első beteljesült és halálos szerelmem. (A „halálos” jelzőt még az is erősítette, hogy akkor 60 km távolságban voltunk egymástól és amikor hosszabban nem találkoztunk, akkor vezetékes telefonon illetve postai levéllel tartottuk a kapcsolatot. Ez manapság már szinte elképzelhetetlen. :-) ) A lényeg hogy szép volt, jó volt, de elmúlt a nagy szerelem és rájöttünk , hogy nem illünk egymáshoz és végül szakítottunk, mondhatni közös megegyezéssel. Persze ez egy ideig kicsit fájt mindkettőnknek, de azért megbeszéltük, hogy barátok maradunk. Néhány év múlva már tényleg barátként tudtunk beszélgetni. De csak mostanában tizenpár év elteltével, amikor neki férje és gyermekei vannak,és én is nős vagyok és hamarosan apa leszek, érzem azt, amikor évente egyszer találkozunk, hogy tényleg szín tiszta barátokként tudunk beszélgetni egymással. Ennyi időnek és életeseménynek kellett eltelnie ahhoz, hogy teljesen „tiszta” legyen a barátság. De ez is csak azét lehet így mert már abszolút nem vagyunk egymás esetei, és ezt mi le is tisztáztuk egymás között.
Persze ez a fajta fiú-lány barátság azért létezhet, mert mi már tudjuk, hogy mint pár nem illünk egymáshoz.
De van egy kicsit ellenkező példám is. Egyetemi éveim elején jártam egy lánnyal, vele is kb. másfél évig voltunk együtt de a végén sok szenvedést okozva egymásnak, kérdésekkel és kételyek között, kapcsoltunkat lezáratlanul hagyva, maradtunk szét egymástól. Sok-sok év után is, ha nagy ritkán találkozunk, belül nem tudunk barátként viszonyulni egymáshoz. Inkább csak felkavar, ha találkozunk, nem úgy mint a fentebb említett esetben. Szóval nem mindig működik ez sem.
Nyilván még sok mindent lehetne mondani a fiú-lány barátságról, de nem untatlak tovább.
Remélem hasznos gondolatokat kaptál, hogy ebben a kérdésben kicsit jobban eligazodj! :-)
Ha további kérdésed van ilyesmiben, bátran írj!
Sok szerencsét a párkapcsolatban és a barátságban!
Üdvözlettel:
Laci

halihó :) Én azt szeretném megkérdezni, hogy szerinted létezik fiú és lány között barátság, vagy az egyik fél mindig többe...
Prucsok
2013-07-26
halihó :)
Én azt szeretném megkérdezni, hogy szerinted létezik fiú és lány között barátság, vagy az egyik fél mindig többet akar?
üdv: J
pbarbi1993
2013-06-01
Szia! Azt szeretném mondani, hogy szerintem probléma lehet az oldallal,mert én ennél a témánál is és a Privát beszélgetés témánál is a privát lehetőséget választottam,de publikusnak nyilvánította. Esetleg ha lesz időd,körül nézel ez ügyben? A Privát beszélgetés témát kérlek szépen töröld ki. Előre is köszönöm fáradozásod! :)
kecskes laszlo
2013-05-30
Kedves Pbarbi1993!

Igen, emlékszem rád az előző „beszélgetésünkről”. :-)
Ez az új fórumtéma, amit most létrehoztál NEM privát. Ha szeretnél egy privát fórumot létrehozni, hogy bizalmas dolgokról tudjunk beszélni, akkor hozz létre egy új fórumtémát az „új téma” gombra kattintva ott írd be a címet (a bővebb leírást nem muszáj kitöltened), leokézod, és utána a „publikus” helyett a „privát” gombot jelöld be a létrehozáshoz. És miután létrehoztad, ott az „új hozzászólás” keretbe írd be a kérdésedet. A privát fórum címét a honlap nem a megszokott kék színű betűkkel fogja kiírni, hanem rózsaszínnel.
Írj bátran! Légy jó! :-)
Üdv: Laci

Szia! Köszönöm a hosszú leveledet, én írtam a (Pár)kapcsolat című fórumban is. Remélem ez privát. ...
pbarbi1993
2013-05-27
Szia! Köszönöm a hosszú leveledet, én írtam a (Pár)kapcsolat című fórumban is. Remélem ez privát.

Hozzászólás hozzáadásához REGISZTRÁLJON vagy LÉPJEN BE rendszerünkbe
2018-04
Ke Sze Csü Szo Va
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30