Mit tegyen a szülő, hogy jól segítsen a gyermekének? - téma hozzászólásai
Pont Te Kellesz Ifjúsági Információs Pont
Betűméret állítása:

Mit tegyen a szülő, hogy jól segítsen a gyermekének?


Létrehozta: Glint
kecskes laszlo
2014-01-18
Kedves RBetti22!

Nagyon szívesen válaszolnék, ha tudnék, de sajnos én ebben nem vagyok kompetens. Úgyhogy elnézésedet kérem, de sajnos ez esetben vissza kell utasítsalak. A képzettségem nagyon távol áll attól, hogy én érdemben válaszolni tudjak egy ilyen korai nevelési kérdésre. Ha lenne saját tapasztalatom, azt szívesen megosztanám veled, de a mi kisbabánk még csak két és fél hónapos. :-) Szóval ti előrébb jártok a tapasztalatokban, mint mi… Abban viszont nagyon hasonlít az én kisfiam a te kislányodra, hogy elég hisztis és akaratos, és mindig kézben akar lenni. Talán az ő személyisége is körvonalazódik… :-)
Hát sajnálom, hogy nem tudok segíteni. Esetleg védőnőtől, vagy valamilyen nevelési tanácsadótól kérj segítséget. Vagy valamilyen hasznos, okos nevelési könyvet kellene keresned, ami ötletet adhat. De azt gondolom, hogy előbb-utóbb ösztönösen is rá fogtok jönni a fortélyokra. Különösen egy anya általában eléggé ráérez, hogy mire van szükség. Reméljük a szülői ösztönök nem hagynak cserben.
Egyébként én annak a híve vagyok, hogy mindent meg lehet beszélni még egy kisbabával is. Attól még, hogy ő nem tud beszélni, érti, hogy mit akarsz. Szóval beszéljétek meg vele a dolgokat. Talán ez segít valamennyit. Persze nem biztos, hogy hallgatni fog rád, mert ugye megvan az ő kis akarata, de azért próbálkozni kell.
Hát sok erőt, kitartást és szeretetet kívánok a neveléshez!
Üdvözlettel: Laci


Kedves Laci! Kislányunk 7 hónapos, lassan 8 lesz. Se hason lenni nem szeret, se ülni. Mindig kézben akar lenni, vagy állni a k...
RBetti22
2014-01-14
Kedves Laci!

Kislányunk 7 hónapos, lassan 8 lesz. Se hason lenni nem szeret, se ülni. Mindig kézben akar lenni, vagy állni a kezünkben. Már menni akar. Már most látszik a személyiségéből néhány vonás, amivel úgy érzem a nevelésünkben foglalkoznunk kell. Elég hisztis, akaratos és nem túl kitartó, azt szeretné, hogy mi tegyünk meg neki mindent. Hogy lehet egy ennyi idős gyermeket motiválni pl. hogy próbálkozzon a mászással ha hasra tesszük, ne csak sírjon? Meddig lehet "szenvedtetni", hogy próbálkozzon, de ne utálja meg az egészet?
kecskes laszlo
2013-08-23
Kedves Glint!
Látom sikeresen létrehoztál egy új fórumtémát, de valamiért a bővebb kérdésed vagy hozzászólásod lemaradt? Technikai malőr lenne? Vagy esetleg a fórum téma címe egyben a konkrét kérdésed is? Ennyire nem tudok általánosságban beszélni... :-)
Kérlek, hogy írd meg a konkrét kérdésed/problémád a "hozzászólás hozzáadása" című ablakba.
Kérdésed szeretettel várom és előre is köszönöm!
Üdvözlettel: Laci

Hozzászólás hozzáadásához REGISZTRÁLJON vagy LÉPJEN BE rendszerünkbe
2018-04
Ke Sze Csü Szo Va
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30