Határok - téma hozzászólásai
Pont Te Kellesz Ifjúsági Információs Pont
Betűméret állítása:

Határok


Létrehozta: kovacsjozsef
kecskes laszlo
2013-12-30
Kedves József!

Azt hiszem talán ez a téma már nem annyira aktuális, elnézést kérek, hogy nem válaszoltam korábban. De annyit azért hozzáfűznék, hogy nem gondolom, hogyha a te gyerekeid esetleg elmennek arra a karácsonyi partira, akkor attól összekeveredne a magánéleted és a munkád. Szerintem az etikai kódexet nem így kell érteni. Hiszen gondolom ezen a partin nem úgy dolgoztok, mint máskor és nem úgy vagytok jelen mint puszta dolgozók és segítők. És egyébként is, egy karácsonyi parti egy évben csak egyszer van, ennyit meg nyugodt szívvel megengedhetnél a családodnak, hogy egy kicsit belelássanak a munkádba. Nem ettől fognak kialakulni a munka és a magánélet közötti határtartási problémák.
Azok pl. inkább attól alakulnak ki, ha a munkahelyeden nincs megfelelő szupervízió, és így akarva akaratlanul hazaviszed a munkahelyen rád ragadt érzelmeket, feszültségeket, terheket és ezeket otthon rakod le, mert esetleg nincs más hely, ahova rakhatnád. A segítőknek nagyon fontos a munka elején a tudatos „bemosakodás” és a munka végén a tudatos „kimosakodás”, vagyis hogy érzelmileg fel tudjuk venni a munkát és a végén le is tudjuk rakni és ott tudjuk hagyni a munkahelyen, vagy legalább valahol út közben, hogy ne a családot terhelje a munkahelyi „szennyes”. Ezt egy ilyen munkahelyen egy szakembernek érdemes figyelemmel kísérnie.
Szóval azt gondolom, hogy ha a főnököd gyerekei ott lehetnek, akkor a tieid is. Az, hogy ezt nem engedték meg, az etikai kódex rossz értelmezéséből fakad. Másrészt meg, nem hagyták meg a lehetőséget neked, hogy felnőtt, felelős családapaként eldöntsd, hogy te el akarod-e vinni a gyerekeidet vagy sem. Hiszen ezt leginkább neked kell érezned, hogy ezzel összekeveredik-e a magánéleted a munkával, vagy sem. Szerintem ezt te és a munkatársaid is el tudtátok volna dönteni magatoktól. No, de a vezetőség nyilván ezt segítő szándékkal tette így, ezért lássuk meg benne a pozitívat, még akkor is ha a jó szándék rosszul sült el.
Hát ez a véleményem.
Örülök, ha visszajelzel!
További minden jót kívánok! És leginkább boldog újévet!
Üdvözlettel: Laci

Szia Laci! Sokféle "határ"-ral kapcsolatos téma létezik, én most a munkahelyi határokról szeretném a véleményedet kérni....
kovacsjozsef
2013-12-10
Szia Laci!

Sokféle "határ"-ral kapcsolatos téma létezik, én most a munkahelyi határokról szeretném a véleményedet kérni.
Mennyire fer az, hogy egy segítői területen szervezett karácsonyi partira a főnők helyettes nem engedélyezi a területen dolgozók gyerekeinek a részvételt, hivatkozván az etikai kódexre, és a segítő-ellátottak közti távolságtartásra, határok tartására, hogy ne keveredjen a munka és a magánélet...stb, miközben azt hallani, hogy a nagyfőnök gyermekei ott lesznek a rendezvényen? "Amit szabad Jupiternek, nem szabad a kisökörnek?" Mi a véleményed erről?

Üdv: József

Hozzászólás hozzáadásához REGISZTRÁLJON vagy LÉPJEN BE rendszerünkbe
2018-04
Ke Sze Csü Szo Va
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30