"nem jó az embernek egyedül lennie" - MAGÁNY - téma hozzászólásai
Pont Te Kellesz Ifjúsági Információs Pont
Betűméret állítása:

"nem jó az embernek egyedül lennie" - MAGÁNY


Létrehozta: kecskes laszlo
A magány egy olyan érzés, amelyet egy jó kedvű, mosolygó emberekkel zsúfolt teremben is érezhetünk. Úgy érzed, hogy egyedül vagy a gondolataiddal, a bensőddel, nem ért meg senki, teljesen magara vagy hagyva odabenn a lelkedben... és ez nem jó. Mit tegyél? Ez jó kérdés.

kecskes laszlo
2013-01-14
Kedves Rozsa!

Hogy ezen hogyan lehet változtatnod, arra így nem tudok válaszolni, mert azt, hogy az embernek nincs jókedve, azt számtalan dolog és ezeknek a dolgoknak, tényezőknek bonyolult összefüggése okozza. Ha valami baj van a lelkünkkel (pl. gyakran vagyunk rosszkedvűek), akkor mindig a probléma gyökeréig kell leásni, hogy megtudjuk, hogy mi is igazából a baj, és csak ezután tudjuk meg, hogy mit tehetnénk ellen, és hogyan tudunk segíteni magunkon. Az már mindenképpen pozitív dolog a részedről, hogy ezzel a problémáddal segítségért folyamodtál.
Szóval azt szeretném ezzel a bevezetővel mondani, hogy csak akkor tudok neked érdemben segíteni, kicsit jobban belelátok a helyzetedbe azáltal, hogy válaszolsz néhány kérdésemre.
Milyen gyakran vagy kedvtelen, levert? Ez állandó jellegű, vagy csak gyakran, időnként? Mióta tart ez az állapot? A kezdetét milyen eseményhez, életállapothoz, változáshoz tudod kötni?
Mi az, ami téged motivál az életben? Hogyan fogalmaznád meg az életed értelmét, vagyis mi az, ami úgy érzed értelmet ad az életednek? Mi az, ami egyébként jókedvre szokott deríteni? Ki, kik azok a személyek az életedben, akiktől a kedved függ, vagy akik jókedvre derítenek (vagy esetleg éppen ellenkezőleg, rosszra), szülők, család, barátok, iskolatársak, munkatársak, párkapcsolat? Magányosnak érzed magad? Vannak-e igazi jó barátaid? Van-e párkapcsolatod? Milyen a viszonyod a szüleiddel? Egyáltalán hogyan állsz az emberi kapcsolatok terén?
Miben hiszel? Mi ad hitet, reményt, erőt az életedben? Mi az, ami elbátortalanít, "reménytelenít" téged?
A hétköznapokban mi az, amit jókedvvel csinálsz, és mi az, amit kényszeredetten, és ami nyomaszt, ami terhet jelent számodra?
Nem kell minden egyes kérdésre válaszolnod, csak azokra, amelyeket a problémád szempontjából fontosnak érzel. Kérlek gondold át ezeket, és utána ezek alapján egy kicsit írj magadról, hogy el tudjunk indulni így a közös gondolkodás útján.
Ha úgy gondolod privát üzemmódban is válaszolhatsz.
Szeretettel várom a válaszod.
Addig is legyen szép és jókedvű napot! :-)
Üdv:
Laci


Igen sokszor érzem , hogy sok ember közt csak én nem vagyok jó kedvű és nem tudok ellazulni.Hogyan lehet ezen változtatni? ...
kecskes laszlo
2013-01-14
A fenti hozzászólásomban lévő kérdésekben csak a kedvtelenségedre koncentráltam, de ott van az a másik érzés is hogy nem tudsz ellazulni. Kérlek erre is nézz rá kicsit magadban: Mi az, ami görcsössé tesz? Mi az, ami nem hagy ellazulni? Mi az, ami folyamatosan nyomaszt téged? Milyen elvárások vannak benned magad felé, másoktól milyen elvárások érkeznek? És nyilván ez a kedvtelenséggel szoros összefüggésben van.
Szóval erre is rá kell nézni.
Üdvözlettel:
Laci


Igen sokszor érzem , hogy sok ember közt csak én nem vagyok jó kedvű és nem tudok ellazulni.Hogyan lehet ezen változtatni? ...
rozsa
2013-01-14
Kedves Laci!
Röviden válaszolok pár kérdésedre.Először 50% -os munka csökkentett voltam (pajzsmirigy műtétem volt) amit 3 éve levettek 29%-ra nem találok könnyű fizikai munkát és itthon úgy érzem mintha ingyen élő lennék ugyanis a férjem fizetéséből tengődünk ami nem sok.Sokat vagyok rossz kedvű de ha ismerős emberekkel találkozom akkor feltudok oldódni.A gyermekeimnek éltem -2 fiam van- de már elköltöztek amit már úgy-ahogy feldolgoztam.A gyerekek tudnak igazán felvidítani meg ha valakinek segíthetek.
Van pár fiatal akik tanácsot kérnek és nagyon szívesen adok ha tudok. Szüleim közül sajnos tavaly elhunyt az apukám ami nagyon megviselt. Néha magányosnak érzem magam akkor is ha férjem itthon van mert úgy érzem nem figyel igazán rám.
Ha tudnál pár tanácsot adni nagyon megköszönném.
Köszönettel:Rozsa
Kedves Rozsa! Hogy ezen hogyan lehet változtatnod, arra így nem tudok válaszolni, mert azt, hogy az embernek nincs jókedve, azt... Igen sokszor érzem , hogy sok ember közt csak én nem vagyok jó kedvű és nem tudok ellazulni.Hogyan lehet ezen változtatni? ...
rozsa
2013-01-11
Igen sokszor érzem , hogy sok ember közt csak én nem vagyok jó kedvű és nem tudok ellazulni.Hogyan lehet ezen változtatni?
rozsa
2013-01-15
Kedves Laci!
Köszönöm , hogy foglalkoztál a problémámmal de azt hiszem magamba kell fordulnom és el kell gondolkodnom ezeken a dolgokon.Másoktól olyan elvárások érkeznek amik pozitív gondolkodást igényelnek és ez néha sikerül,magam felé nincsenek elvárásaim illetve , hogy megtudjam változtatni az élet felfogásomat.
Görcsössé a minden napi megélhetés és a férjem közömbössége tesz.
Egymás mellett élünk és nem egymással  :( Ritkán menyünk együtt valahova. Nekem az itthoni munka jut csak.
Hát van még mit fejlődnöm!
Rozsa

A fenti hozzászólásomban lévő kérdésekben csak a kedvtelenségedre koncentráltam, de ott van az a másik érzés is hogy nem tudsz e... Igen sokszor érzem , hogy sok ember közt csak én nem vagyok jó kedvű és nem tudok ellazulni.Hogyan lehet ezen változtatni? ...

Hozzászólás hozzáadásához REGISZTRÁLJON vagy LÉPJEN BE rendszerünkbe
2018-04
Ke Sze Csü Szo Va
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30