Blogdolgok - téma hozzászólásai
Pont Te Kellesz Ifjúsági Információs Pont
Betűméret állítása:

Blogdolgok


Létrehozta: helladu
kecskes laszlo
2013-03-06
Kedves Hella!
Először is elnézésedet kérem, hogy ilyen hosszú ideig nem válaszoltam, de sajnos az elmúlt hetekben technikai problémák voltak az e-tanácsadás fórumunkkal, és ráadásul a múlt héten külföldön tartózkodtam. De most már itt vagyok és röviden válaszolnék is. Köszönöm a türelmedet.
A napló és blogírás is nagyon jó dolog lehet, hogyha jól használjuk. Ha az írással az a célod, hogy önmagaddal jobban tisztában légy, vagyis segítse az önismeretedet és ezen keresztül figyelemmel kísérd saját személyiséged, akkor talán inkább a „titkos” napló a jobb megoldás. Viszont naplóírásban magadra maradsz, csak te írod és csak te olvasod. A blog ezzel szemben több lehetőséget hordoz, de több izgalmat is. A blogba az emberek inkább egy-egy külső történéssel kapcsolatos személyes meglátásaikat, véleményüket írják meg. Ritka az, hogy valaki egészen mély lelki dolgokat ír le, amit egyébként is csak ő ért saját magával kapcsolatban.
Neked kell eldöntened, hogy mit szeretnél.
Én azt javasolom, hogy mindenképpen nyiss blogot, ha pedig valami beírás nagyon személyesre sikerül,ami aztán tényleg nem publikus, legfeljebb nem teszed közzé. A blogba mindent írj bele bátran, csak olyan dogokat ne, amelyekről úgy gondolod, hogy valaki, azzal, hogy azt tudja, árthat neked. Ezt leszámítva az őszinteségtől, úgy gondolom, nem kell félni, ha bátran vállalod a felelősséget mindazért, amit leírtál. Pont ebben van a blognak az izgalmassága, hogy mások egy kicsit beleláthatnak a te világodba, a te fejedbe. Lehet, hogy pont így szerzel magadnak barátokat, akik talán azáltal, hogy jobban megismernek, jobban meg is szeretnek.
Szóval írj bátran, és mielőtt közzé teszed az írásodat, menjen át a te saját, belső cenzúrádon. A cenzúra pedig az alapján döntsön, hogy vállalod-e a leírtakért a teljes felelősséget, és hogy, amit leírtál azt szívesen visszahallanád-e másoktól, mondjuk, hogy rákérdeznek valamire. Ezt mindenkor neked kell eldöntened.
Remélem egy kicsit tudtam segíteni! További jó blogírást kívánok! :-)
Üdv: Laci


Kedves László! Blogot szeretnék indítani a mindennapjaimról. Nyilvánosnak szánom, de kicsit félek attól, hogy ilyen módon...
helladu
2013-02-19
Kedves László!

Blogot szeretnék indítani a mindennapjaimról. Nyilvánosnak szánom, de kicsit félek attól, hogy ilyen módon kitárulkozzak. Nem lenne jó, ha valaki visszaélne az őszinteségemmel. Mit tehetnék? Vagy mennyit érdemes bevállalni? Írjak inkább naplót, magamnak???

Hella

Hozzászólás hozzáadásához REGISZTRÁLJON vagy LÉPJEN BE rendszerünkbe
2018-04
Ke Sze Csü Szo Va
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30