Megnyíltak az Erzsébet-tábor 2015. évi pályázatai
Iránypont Ifjúsági Információs Pont
Betűméret állítása:

Megnyíltak az Erzsébet-tábor 2015. évi pályázatai

A táboroztatás kiemelt jelentőséggel bír az Erzsébet-program jövőjét illetően, így a gyermekeknek kiírt idei pályázatok is megnyíltak honlapunkon: az Erzsébet-tábor pályázatokra – a Tavaszi és Őszi kirándulásokra valamint a nyári táborokra – január 19-től lehet jelentkezni.

A gyermekek a tavalyihoz hasonlóan az idei évben is több mint 60 féle kiírás közül válogathatnak, amelyek között olyan újdonságokat találhatnak, mint grafikai, tájfutó, opera-, Lenni jó! vagy Varázscsepp tábor, de részt vehetnek Jégkorcsolya-programban, számos sport-, művészeti táborban, vagy akár azt is kipróbálhatják, milyen lehet jurtában lakni.

Az Erzsébet-tábor a gyermekek tartalmas pihenésének lehetőségét biztosítja, központi költségvetési finanszírozással: 3 milliárd forintot szán erre a kormány. A kiránduló és táborozó fiatalokat zömében 3 helyszín várja: a balatonberényi, a fonyódligeti és a zánkai Erzsébet Táborok, ahol 1000-2000 forint önerő mellett teljes ellátást és programokat biztosító 6 napos táborokban, vagy 3 napos kirándulásokon vehetnek részt. Érdekes színfolt az Erzsébet-táborok között az első, határon túl megnyitott szálláshely, az Erzsébet Tábor Ivó, amely 150 fő befogadására alkalmas. A székelyföldi tábort tavaly nyáron vehették birtokukba a gyermekek.

A negyedik évébe lépő Erzsébet-program keretében idén mintegy 70 pályázatot ír ki a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány, amely az elmúlt három év tapasztalatai alapján hosszas mérlegelés után úgy döntött, hogy az idei pályázatok beadása lépcsőzetesen, 15-30 napos időközönként történik, az alábbiak szerint.

Elsőként, január 9-én a nyugdíjasoknak szóló szociális üdülési és a tavaly nagy sikert aratott kedvezményes fürdőjegy pályázatok, január 19-én a nyári Erzsébet-táborok és a Tavaszi/Őszi kirándulások nyíltak meg. A nagycsaládosoknak szóló pályázat februárban, a későbbiek során a többi kedvezményezettnek szóló kiírás fokozatosan válik majd beadhatóvá.

Az Erzsébet-programnak köszönhetően eddig több mint 400 ezer ember, köztük több mint 200 ezer gyermek jutott üdülési vagy táborozási lehetőséghez. Az első évhez képest az Erzsébet-táborban részt vevő gyermekek száma (köztük a hátrányos helyzetű gyermekek aránya 94,4%) megnégyszereződött, 2014-ben minden tizedik 8 és 14 év közötti gyermek jutott kikapcsolódáshoz a Program által.

A Kormány támogatásával az elmúlt két évtized legnagyobb szociális üdültetési rendszere és gyermektáboroztatási programja jött létre Magyarországon. A Kormány által támogatott Erzsébet-program a társadalmi és élethelyzetük révén rászoruló kedvezményezettek köréből továbbra is kiemelten támogatja a gyermekeket, a nagycsaládosokat, a fogyatékossággal élőket, valamint a nyugdíjasokat.

További információk és a pályázatok elérhetőek az alábbi linken keresztül:

http://erzsebetprogram.hu

 

forrás: http://erzsebetprogram.hu/hirek/265,Megnyiltak_az_Erzsebet-tabor_2015._evi_palyazatai#.VL-lntKG-So

Kategória: Friss infók