Nagy dolog? - téma hozzászólásai
Iránypont Ifjúsági Információs Pont
Betűméret állítása:

Nagy dolog?


Létrehozta: kata
benko marianna
2013-12-19
Kedves Kata!

Mivel az ügy minden részletét pontosan nem ismerem, így általános tanácsot tudok csak adni.

Jogellenes károkozás esetén lehetőség van a károk érvényesítésére. Első lépésként érdemes felszólítani a teljesítésre a károkozót, bizonyítékok pontos megjelölésével, ezt követően célszerű bármilyen eljárást megindítani.

Egy esetleges bírósági eljárásban mindenképpen bizonyítani kell a kár bekövetkeztét, azt, hogy a magatartás jogellenes volt (tehát igazolni kell, milyen szabályt sértett), illetve a kár mértékét is. Ezt lehet fényképekkel, számlákkal vagy egyéb bizonyítási eszközökkel (pl. tanúvallomás) igazolni.

Álláspontom szerint célszerű lehet egy büntetőeljáráson, feljelentés benyújtásán is gondolkozni, mivel bűncselekmény vagy szabálysértés megállapítása mellett egyszerűbb a cselekmény jogellenességének igazolása.

Amennyiben érvényesíteni kívánjátok az igényt, javaslom, hogy konzultálás érdekében jogi képviselőt vagy a jogi segítségnyújtó szolgálatot keressétek meg, ők az ügy áttanulmányozása után konkrét válaszokat tudnak adni nektek.

Kedves Szakértők! Döbbenetes dolgot tapasztaltam meg egy bentlakásos hétvégés ifjúsági program alatt. Utolsó nap reggelé...
kata
2013-12-17
Kedves Szakértők!

Döbbenetes dolgot tapasztaltam meg egy bentlakásos hétvégés ifjúsági program alatt. Utolsó nap reggelén jelezték a résztvevők felém, hogy két társuk az éjszaka folyamán italozást folytatott, s reggelre ittas állapotban a (nagy) dolgukat a folyosón és a szálláshely szobáihoz vezető lépcsőn végezték el, ill. az emeleti ablakot is illemhelynek vélték. Sajnos nem voltak józan állapotban reggel sem, így töredékes az információnk arról, mi is történt pontosan. A takarítást mind az érintettek, mind azok szülei, akiket értesítettünk, megtagadták. Az esetet fotókon megörökítettem, (mint a program szerevezője és felelőse), és érdeklődni szeretnék, hogy az intézmény milyen jogi lépéseket tehet az ügyben? Kártérítés, tisztítószeres számla és takarítás díj kiszámlázása stb. Feljelentést nem tettünk, s nem is áll szándékunkban. Várom szíves válaszukat!

Üdv,

Kata

Hozzászólás hozzáadásához REGISZTRÁLJON vagy LÉPJEN BE rendszerünkbe
2018-03
Ke Sze Csü Szo Va
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031