Küldő szrevezet - téma hozzászólásai
Iránypont Ifjúsági Információs Pont
Betűméret állítása:

Küldő szrevezet


Létrehozta: szomorab
Kedves Tanácsadó! Az EVS-el szeretnék kimenni külföldre önkéntes munkát végezni és meg is találtam az oldalt ahol regisztrálni lehet http://ec.europa.eu/youth/evs/aod/hei_en.cfm de azt nem tudom hogy hogyan találhatok kiküldő szervezetet, illetve hogy mit jelent az Ei ref Ei Title kifejezések. Lehetőleg már nyáron szeretnék kimenni de úgy hallottam hogy ez a folyamat több hónapot is igénybe vehet ezért félek hogy kifutok az időből. Előre is köszönöm a segítséget. Sándor

melcsi
2013-04-18
Kedves Sándor!

A következő határidő pályázat leadására május elseje. Eddig kellene fogadó szervezetet találnod, valamint küldőt Magyarországról, akik e dátumig fel is veszik egymással a kapcsolatot, és aláírják az együttműködési szándéknyilatkozatot. Ezen pályázási határidő esetén a leghamarabbi dátum, amikor elkezdhetsz kint tevékenykedni: augusztus elseje, tehát minimum három hónap kell hogy elteljen a pályázat beadása után.

A fogadó- és küldőszervezeteket ezen az oldalon keresheted: www.evsdatabase.eu.
Viszont tudni kell, hogy az itt található lista nem feltétlenül aktuális, mivel a szervezetek mindig négy évre kapják meg a jogot, hogy akkreditált küldő, vagy fogadóként felkerülhessenek a rendszerbe, akkor is, ha közben már nem is aktívak, vagy nincs kapacitásuk önkéntes fogadására.
A legjobb az az lenne, ha felkeresnéd az un. magyar Eurodesk partnerek egyikét, aki az Eurodesk hálózat tagja.
(Az Eurodesk egy olyan, az Európai Bizottság támogatásával működő európai ifjúsági információ-szolgáltató hálózat és együttműködési keret, melynek az Európai Unió tagállamaiban, valamint Norvégiában, Izlandon, Liechtensteinben és Törökországban több mint 1200 regionális és helyi partnere van. Az ezekben az irodákban dolgozó szakemberek fiataloknak és a velük foglalkozóknak nyújtanak telefonos, e-mailes és személyes információ-szolgáltatást az európai oktatási, képzési és kulturális kérdésekről. Az Eurodesk hálózat koordinátorai pedig fejlesztő munkát végeznek az ifjúsági infomáció-szolgáltatás területén nemzeti és nemzetközi szinten egyaránt.)
Itt listázhatod ki a szervezeteket, akiknél megtalálhatod a partnereket: http://www.eurodesk.hu/eurodesk_partnerek

Sok sikert!
Üdvözlettel: Ciceri Melinda

Hozzászólás hozzáadásához REGISZTRÁLJON vagy LÉPJEN BE rendszerünkbe