Beteglátogatás kórházban - téma hozzászólásai
Iránypont Ifjúsági Információs Pont
Betűméret állítása:

Beteglátogatás kórházban


Létrehozta: kicsimira
Tisztelt Tanácsadó! Olyan ügyben szeretnék érdeklődni, hogy kórházban szeretnénk a barátaimmal betegeket látogatni a jövőben rendszeresen. Tavalyi év végén voltunk néhányan a gyerekosztályon, ami nagy élményt jelentett. Szívesen tennénk újabb látogatásokat, rendszeresen. Kivel kell ez ügyben egyeztetni, hogy bemehessünk? A kórház vezetőségével? Van ennek valamilyen formanyomtatványa esetleg? Tisztelettel várom válaszát! Üdvözlettel: Mira

melcsi
2013-03-25
Kedves Érdeklődő!

Azt javaslom, hogy a Fejér megyei Önkéntes Centrumot keresd fel személyesen, akik utána megmutatják az adatbázisukat a megyében összegyűjtött azon fogadószervezetekről, akik non-profit módon tevékenykednek, és szeretettel várják csapatukban önkéntesek segítségét. Az alábbi elérhetőségeken fel tudod venni velük a kapcsolatot:

Önkéntes Centrum Fejér Megye Civil Szervezetek Regionális Szövetsége
www.civil.szekesfehervar.hu
civil@pmhiv.szekesfehervar.hu

Biztos vagyok benne, hogy a Fehérvári Karitász is tud biztosítani önkéntes lehetőségeket, őket itt tudod elérni:
http://albacaritas.communio.hu/

A CISZ egy élő és aktív szervezet, nyugodtan keresd őket is.

Sok sikert!

Üdvözlettel: Ciceri Melinda
hegylako86
2013-03-23
Kedves Tanácsadó!
Én nem Szegeden élek, hanem Székesfehérváron, szeretnék érdeklődni, hogy itt a környéken van-e olyan szervezet, amely önkéntes munkával, önkéntesek toborzásával foglalkozik ilyen szociális téren? A Karitásszal hogyan lehetne felvenni a kapcsolatot? Vagy tudna mást ajánlani? Láttam olyat is, hogy "CISZ" itt a városban (http://onkentes.cisz.hu/), ők élő szervezet lehetnek? A legutóbbi bejegyzés 2012 január.
Üdv: Andi.
melcsi
2013-01-18

Kedves Érdeklődő!

A kórházi önkéntesek tevékenységét általában képzéshez kötik.
Az önkéntes centrumok közül tudomásunk szerint pillanatnyilag egyedül a szegediben működik kórházi önkéntes képzés, a Talentum Alapítvány szervezésében:
http://www.talentumonkentes.hu
Országos szinten, több városban elérhető a Káritász Szervezet, nekik is van kórházi önkéntes csoportja, akikhez lehet csatlakozni a képzésük elvégzése után:
http://www.karitasz.hu/kapcsolat/egyhazmegyei-karitasz-kozpont
Az említettek valamelyikévelkellene felvenni a kapcsolatot, nekik folyamatos kapcsolatuk van a különböző kórházi osztályokkal, tudnak információt adni arról, hogy hol lenne aktuálisan igény a segítségre, valamint milyen rendszerességgel.

Sok sikert kívánunk az önkéntes tevékenységetekhez!

Üdvözlettel:
Kósa Lászlóné Tóth Krisztina

Hozzászólás hozzáadásához REGISZTRÁLJON vagy LÉPJEN BE rendszerünkbe