Nyári önkénteskedés - téma hozzászólásai
Iránypont Ifjúsági Információs Pont
Betűméret állítása:

Nyári önkénteskedés


Létrehozta: lizukacs
melcsi
2014-02-25
Kedves Érdeklődő!

Az iskolai közösségi szolgálatról van szó, ha jól értem.
Valóban, 50 órát kell valamely nonprofit szervezetnél vagy intézménynél tevékenykedni a diákoknak, azonban az nem megkötés, hogy mind az 50 órát egy szervezetnél kell eltölteni. Viszont az nem lehetséges, hogy egyszerre teljesítsd az 50 órát, hiszen naponta 2-3 óra számolható el közösségi szolgálatban maximálisan (2 óra tanítási napon, 3 óra iskolai szünidőben).
Ha olyan táborban veszel részt, ahol a téged fogadó szervezettel a saját iskoládnak szerződése volt a táborozás előtt, naponta 2-3 órát ebből felvezethetsz a közösségi szolgálati naplódba, melyet az iskoládban kérhetsz és a fogadószervezettel kell aláíratnod.

Szép napot!
Kósa Lászlóné Tóth Krisztina

Szia! A kérdésem az lenne hogy ugye kötelező az 50 óra önkéntesség és hallottam olyat hogy nem lehet egyben egy helyen eltölte...
shadow07
2014-02-22
Szia!
A kérdésem az lenne hogy ugye kötelező az 50 óra önkéntesség és hallottam olyat hogy nem lehet egyben egy helyen eltölteni.
Érdekelne hogy ez igaz e.
Illetve hogy ha én egy táborozásnál segédkeznék akkor az is számít? vagy valóban egy nap maximálisan csak 4 órát lehet önkéntes segítéssel eltölteni?
Illetve az iskolától vagy a szervezettől ahová megyek lehet parírt igényelni ami majd az önkéntesen eltöltött időt igazolja?
válaszodat előre is köszönöm :D
melcsi
2013-07-26
Kedves Barbara!
Igen az alkalmankénti önkénteskedés is önkéntes tevékenység és annak minősül. A szerződés nem feltétele az önkéntes tevékenységnek, de köthető.
Szép napot!
melcsi

Az alkalmankénti önkénteskedés is önkéntes tevékenységnek minősül, vagy csak a rendszeres, amiről van szerződés is? Szép n...
badoncz12
2013-07-25
Az alkalmankénti önkénteskedés is önkéntes tevékenységnek minősül, vagy csak a rendszeres, amiről van szerződés is?
Szép nyarat!
Barbara
melcsi
2013-04-23
Budapest esetében keresd az Önkéntes Központ Alapítványt, a www.onkentes.hu weboldalon. Ide mindig felteszik az aktuális önkéntes lehetőségeket és egyéb fontos híreket is. A weboldal azért is hasznos lesz neked, mert itt megtalálod az összes magyarországi önkéntes centrum elérhetőségét, így minden megyével kapcsolatba tudsz lépni a táborok ügyében. Azt azonban tudnod kell, hogy nem biztos, hogy téríteni tudják az utazásod költségeit, ez ugyanis a Közérdekű önkéntes tevékenységről szóló 2005. évi LXXXVIII. törvény szerint nem kötelező a fogadószervezetnek, csupán egy lehetőség, amennyiben az útiköltség térítés módjában áll. Mindenképpen tisztázd ki a kapcsolatfelvételkor, hogy pontosan mi lesz a feladatod, hány órát kell tevékenykedned, mit biztosít neked a szervezet és miről kell magadnak gondoskodnod (szállás, étkezés, munkaeszközök, stb.). Azt is mindenképpen mérlegeld, hogy mennyi tábort tudsz örömmel, lelkesen, jóérzéssel bevállalni.

Sok szép élményt kívánunk neked a nyárra!
Melinda


Kedves Melinda! Ha táborról van szó, akkor az ország egész területén, egyéb esetben-rendezvények, fesztiválok-, Budapest!...
melcsi
2013-04-22
Kedves Kinga!

Nagyon örülünk a szándékodnak, tapasztalataink szerint nyáron megnövekedik az igény az önkéntesek irányában a sokféle kültéri program, fesztivál, gyermekrendezvény, tábor kapcsán. Április-májusban már Szegeden is gyűjtjük a szervezetektől az igényeket és továbbítjuk az önkénteseknek.
A kérdés most az lenne, hogy melyik városban tevékenykednél szívesen, vagy melyik megye területén? Kérünk ezt írd meg nekünk és megadjuk neked az illetékes önkéntes centrum elérhetőségét, akik a konkrét igényeket helyben összegyűjtik és tájékoztatni tudnak téged!

Minden jót kívánunk neked, üdvözlettel:
Ciceri Melinda

Sziasztok! Egy kis segítségre lenne szükségem! Nyáron szeretnék önkéntes munkát vállalni, gyermektáborban, vagy olyan rendezvény...
Kinga
2013-04-22
Kedves Melinda!

Ha táborról van szó, akkor az ország egész területén, egyéb esetben-rendezvények, fesztiválok-, Budapest!
Kinga
2013-04-21
Sziasztok! Egy kis segítségre lenne szükségem! Nyáron szeretnék önkéntes munkát vállalni, gyermektáborban, vagy olyan rendezvényeken, ahol gyerekekkel kell foglalkozni. Merre induljak, hol tudnék jelentkezni? Ha van valami konkrét lehetőség, kérlek írjátok meg! Köszönöm:)
melcsi
2013-02-21
Kedves Mira!

Az iskolai nyári táborokban végzett önkéntes tevékenység esetében, az iskola fog kiállítani neked igazolást a táborban eltöltött óráidról, mivel itt a tábort szervező iskola minősül a téged, mint önkéntest fogadó szervezetnek.

Üdvözlettel:
Melcsi

Kedves Szakértők! Ez a kérdés engem is foglalkoztat, mert nyáron én is szeretnék önkénteskedni, méghozzá iskolánk nyári tá...
kicsimira
2013-02-19
Kedves Szakértők!
Ez a kérdés engem is foglalkoztat, mert nyáron én is szeretnék önkénteskedni, méghozzá iskolánk nyári táborában segítek. Jól értem, hogy akkor nekem is az iskola (ami a tábort szervezi) fog igazolást adni a "ledolgozott" órákról?

Üdvözlettel:
Mira
melcsi
2013-02-14
Kedves Liza!
Elméletileg nincsen semmi akadálya annak, hogy a nyáron végzett
tevékenységed beleszámítson az 50 órás közösségi szolgálat
tevékenységbe, mivel ez egy tanórán kívüli tevékenység.
A törvény nem zárja ki, hogy a tevékenységedet magánszemélynél végezd,
ilyen esetben az iskola számít fogadóhelynek, ezért a teljesítés
igazolását sem a magánszemély adja, hanem az iskolai koordinátor.
Fontos, hogy a pedagógus előbb mérje fel, hogy az idős néni alkalmas-e
arra, hogy téged, mint közösségi szolgálat tevékenységet végző fiatalt
fogadjon. A pedagógusnak közvetlen kapcsolatot kell tartania az idős
nénivel, ellenőrizve a tevékenységedet, de neki nem kell személyesen
jelen lennie a tevékenység folyamatában.
Tehát mindenképpen tájékoztatnod kell a pedagógusodat arról, hogy te a
közösségi szolgálat tevékenységedet az idős néninél szeretnéd
folytatni a nyár folyamán.
Tevékenységedhez sok örömet kívánok!

Kósa Lászlóné Tóth Krisztina

Kedves Szakértők! Nyáron önkéntes munkát szeretnék végezni: egyrészt egy idős néninek fogok segíteni kerti munkában, b...
lizukacs
2013-02-13
Kedves Szakértők!

Nyáron önkéntes munkát szeretnék végezni: egyrészt egy idős néninek fogok segíteni kerti munkában, bevásárlásban, másrészt egy iskolai táborba megyek gyerekekre vigyázni. Kérdésem, hogy a nyáron végzett önkéntes munka is beleszámít majd a későbbiekben kötelező 50 órába? Ha igen, miként tudom ezt leigazoltatni a néni esetében?

Üdv,
Liza

Hozzászólás hozzáadásához REGISZTRÁLJON vagy LÉPJEN BE rendszerünkbe