Katolikus újságírás - téma hozzászólásai
Iránypont Ifjúsági Információs Pont
Betűméret állítása:

Katolikus újságírás


Létrehozta: lizukacs
buknicz orsi
2013-04-16
Szia Era!

Sokan kérdeznek hasonlót, hogy el lehet-e helyezkedni ezzel, vagy azzal a végzettséggel. Sajnos nem vagyok próféta, hogy tudjam ezeket a dolgokat. A következőket gondold végig:

1. Milyen területen tudnád magad elképzelni a jövőben? Mi az amit igazán szeretnél majd csinálni? Mi az álommunkahelyed? Válaszolj magadnak ezekre a kérdésekre.
Mit tettél meg eddig, hogy ezek megvalósuljanak?

2. Ha nem katolikus közegben képzeled el magad a jövőben - akkor nem feltétlen érdemes leszűkíteni magad erre a területre.

3. Sok helyen kollégiumi nevelők valamilyen szakos tanárok vagy a pedagógia szakosok (akik nem tudtak elhelyezkedni), szóval szerintem szimplán a nevelő szakkal elég nehéz helyezkedni.

Milyen alapszakod van? Milyen terület érdekel?

Üdv: Orsi


Kedves Orsi! Érdeklődni szeretnék a hittantanár, nevelő mesterszakról, a teológiai főiskolán, Egerben. Mit tudsz nekem mon...
era
2013-04-16
Kedves Orsi!

Érdeklődni szeretnék a hittantanár, nevelő mesterszakról, a teológiai főiskolán, Egerben. Mit tudsz nekem mondani erről a szakról, a jövőbeni lehetőségeiről? Mi a véleményed erről, mint szakember?

Köszönöm előre is!

Üdv,
Erika
lizukacs
2013-03-19
Kedves Orsi!

Egy jövőre érettségiző ismerősömet nagyon érdekli az újságírás, azon belül is a keresztény témák. Hol vannak ilyen szakok Magyarországon? Azt hallottam, hogy a PPKE Esztergomi Vitéz János Karán lehet kommunikációt tanulni, és ott gondolom, ilyesfajta megközelítésen van a hangsúly, de esetleg tudsz az országban valahol máshol is hasonlót? Kíváncsian várom válaszodat!

Liza
buknicz orsi
2013-03-19
Kedves Liza!

Megnéztem mind az iskola honlapját, mind a felvi.hu-t és nem indul kommunikáció szak ezen a fősikolán. Azért bemásolom neked is a linket:
http://www.vjk.ppke.hu/szakok

Ha újságírással akar valaki foglalkozni valóban a kommunikáció és médiatudomány szakot érdemes elvégeznie.
Az alábbi egyetemeken és főiskolákon indul ez a szak:
http://www.felvi.hu/felveteli/szakok_kepzesek/szakleirasok/!Szakleirasok/index.php/szakleirasok/szakleiras_konkret?szak_id=51&kpzt=3&kepzes=A&sz=intezmeny

Hogy valaki az újságíráson belül gazdasági, bűnügyi, jogi vagy keresztény területekre orientálódik, az egy következő lépés. Ezt nem az iskola fogja befolyásolni. Hanem az, hogy mi az érdeklődése, miben van jártassága, tudása, illetve hol helyezkedik el.

Másik amit tudok ajánlani: a Magyar Újságírok Szövetségének a képzéseit, ezek OKJ_s képzések.
Az alábbi honlapon találod meg őket:
http://www.muosz.hu/

Remélem tudtam segíteni!

Üdvözlettel: Orsi

Hozzászólás hozzáadásához REGISZTRÁLJON vagy LÉPJEN BE rendszerünkbe