felvételi - téma hozzászólásai
Iránypont Ifjúsági Információs Pont
Betűméret állítása:

felvételi


Létrehozta: burkuty
buknicz orsi
2014-02-07
Szia!

A pontszámításról: 100 pont lehet max - ez ami egyforma. És minden más, hogy mi a felvételi és hogyan pontoznak, az intézmény és szakfüggő. Tehát, ahova jelentkezni szeretnél ott kell megkérdezned.

Bemásolom ide a linket, ahol erről többet olvashatsz, tájékozódhatsz:

http://www.felvi.hu/felveteli/jelentkezes/felveteli_tajekoztato/FFT_2014A/2_menetrend_es_szabalyok/26_mesterkepzesi_szabalyok

Konkrétan a pontszámításról itt:

http://www.felvi.hu/felveteli/jelentkezes/felveteli_tajekoztato/FFT_2014A/2_menetrend_es_szabalyok/26_mesterkepzesi_szabalyok/262_pontszamitas

A jelentkezéssel kapcsolatban nem tudom, hogy mire vagy kiváncsi: a felvételi eljárás menete ugyanaz, mint az alapképzésre. A felvi.hu-n keresztül kell intézned (kell hozzá ügyfélkapu, ha még nincs).

Ha még kérdésed, írj!

Üdv: OrsiKedves Orsi! Mi vonatkozik a mesterképzésre való jelentkezésre? Milyen pontszámítás van ebben az esetben? Köszön...
RBetti22
2014-02-07
Kedves Orsi!

Mi vonatkozik a mesterképzésre való jelentkezésre? Milyen pontszámítás van ebben az esetben?

Köszönöm válaszod!
buknicz orsi
2013-08-03
Kedves Kovács József?

Mit jelent, hogy áttettek? Eddig állami finanszírozásún tanultál? Milyen indokkal tettek át? Vagy most felvételiztél?

HA már felsőoktatási hallgató vagy a legegyszerűbb és legpontosabb választ sz iskolád Tanulmányi ozstályán kapod. Ha nem, akkor írj egy kicsit részletesebben, és segítek!

üdvözlettel: Orsolya

kovacsjozsef
2013-08-02
Kedves Tanácsadó!

A kérdésem az lenne, hogy ha valakit áttettek költségtérítéses szakra, milyen lehetősége van visszakerülni államilag támogatott képzésre!

Köszönöm Válaszukat!
Atom
2013-07-26
Helló!

Ötleteket kérnék, hogy a pótfelvételiről interneten honnan szerezhetek korrekt információkat.

Tom
buknicz orsi
2013-07-26
Szia Tom!

Kizárólag a www.felvi.hu oldalon tájékozódj!! Az a hivatalos oldala a felsőoktatási jelentkezésnek. HA felmégy, rögtön a nyitólapon ott van a hír, hogy már elérhető a pótfelvételi. Aug 12 a jelentkezési határidő.

Üdv: Orsi
buknicz orsi
2013-06-28
Szia Erika!

Én magam múlt héten voltam mesterképzéssel kapcsolatos felvételi motivációs beszélgetésen:))
Mi általánosságban beszélgettünk, munkámról, eddigi tapasztalataimról stb.

Azt kellene végiggondolnod, hogy valóban melyek azok a tényezők, amelyek motiválnak Téged, hogy arra az adott szakra jelentkezz. Nem tudom, hogy állami vagy költségtérítéses képzésre jelentkezel...de az iskolának (hacsak nincs sokszoros túljelentkezés) megéri, ha odamégy. Magadnak is fontos, hogy tisztázd, hogy mondjuk mi az az 5 ok, ami miatt azt és ott szeretnéd tanulni. (legyen benne a múlttal kapcsolatos ...mit tanultál, és mindenféleképpen valami perspektivikus dolog is...jövőkép.)

HA van megadva szakmai anyag, és arról kérdeznek, ott is az a tapasztalatom, hogy arra kiváncsiak, hogy mennyire van rálátásod, van-e saját véleményed az adott témával kapcsolatban, mennyire vagy tájékozott. (nem tételszerűen tudod-e az elméletet)

Kb ennyit tudok róla. Nem kell izgulnod!!:))

Üdv: Orsi

Ne

Kedves Orsi! Szeretném megkérdezni, hogy egy motivációs beszélgetésen(mesterképzés felvételi), azon kívül, amit neve is ...
buknicz orsi
2013-06-27
Szia Pisti!

Nem egyszerű a kérdés, mert rengeteg féle iskola van.
Van ahol központi felvételi zajlik (tehát egységes és egyszerre) van ahol nem - ez teljesen az iskola döntése. Ahogy a csatolt mellékletben láthatod majd, az idén ez január 18-19-én zajlott (attól függően, h milyen típusú iskolába jelentkezel).
A szóbeli meghallgatások (ahol van) az meg február közepétől március közepéig zajlanak.

Bemásolok neked egy linket, ez az Oktatási Hivatal hivatalos oldala. Ez az idén felvételizettek "menetrendje. "
Nyisd meg, és látsz egy pdf doksit, azt is nyisd meg. Hosszú, de a végén (17.oldal) van egy táblázat, amiben össze van foglalva. 
Azért erről másolok, mert ez egy hivatalos oldal. 

http://www.oktatas.hu/kozneveles/kozepfoku_felveteli_eljaras/2012_2013beiskolazas/kifir_kiadvany

Itt egy kicsit könnyebben érthető tájékoztatás:

http://eduline.hu/kozoktatas/2012/6/11/Kozepiskolai_felveteli_2013_datumok_HJIZ5R

Üdv: Orsi

Nekem pedig az lenne a kérdésem, hogy a középiskolai felvételik mikor szoktak zajlani, melyik hónapban? Ezek központosítva vannak-e,...
istipisti
2013-06-27
Nekem pedig az lenne a kérdésem, hogy a középiskolai felvételik mikor szoktak zajlani, melyik hónapban? Ezek központosítva vannak-e, tehát mindenki ugyanabban az időben felvételizik, vagy még mindig az iskoláktól függ-e a dátuma? Illetve melyik hónapban szokott kiderülni utána, hogy felvették-e a tanulót. Köszönöm előre is, ezek a dátumok most nagyon fontosak lennének a számomra.
Üdv
pisti
era
2013-06-27
Kedves Orsi!

Szeretném megkérdezni, hogy egy motivációs beszélgetésen(mesterképzés felvételi), azon kívül, amit neve is sugall, mi mindenre lehet még számítani? Van esetleg ehhez valami ötleted?

Köszönöm a válaszod!

Üdv!
Erika
burkuty
2013-06-24
Kedves Orsi!

Mikor lesz most idén a felsőoktatási felvételiknek az eredményhirdetése körülbelül?

buknicz orsi
2013-06-24
Szia Burkuty!

Várhatóan 2013. július 24. lesz az eredményhirdetés!

Itt a felvi.hu-n található link a Hivatalos Tájékoztatóból!

http://www.felvi.hu/felveteli/jelentkezes/felveteli_tajekoztato/FFT_2013A_AOF/2_felveteli_eljarasrol/24_eljaras_menetrendje/241_fontosabb_datumok

Hozzászólás hozzáadásához REGISZTRÁLJON vagy LÉPJEN BE rendszerünkbe