egyetem külföldön - téma hozzászólásai
Iránypont Ifjúsági Információs Pont
Betűméret állítása:

egyetem külföldön


Létrehozta: kicsienci
Kedves Orsi! Gondolkodom a továbbtanuláson, és felmerült a külföldön tanulás is. Már próbáltam utánanézni, de mindig elakadok. ami a leginkább kérdés számomra, hogy ha nem maradok külföldön, hanem hazajövök egyetem után mennyire elfogadható mondjuk egy angol diploma? Èrdemes-e egyáltalán megpróbálni, vagy csak, ha utána kint is marad az ember? Enci

buknicz orsi
2013-07-23
Szia Enci!

Jó és aktuális a kérdésed!:)

Azt gondolom a jövőben fogunk ezzel igazán szembesülni, hiszen több fiatalnak is megfordul a fejében ez a dolog!

Kevés érthető és friss információt találtam ezzel kapcsolatban egyelőre...de egyre több lesz ebben biztos vagyok!!

Itt egy link:
http://www.euvonal.hu/?op=kerdesvalasz_reszletes&kerdes_valasz_id=1148


A lényeg, hogy alapvetően el kell, hogy fogadják (ha más nem honosíttatni kell- ez egy hivatalos eljárás). Különösen, ha valamelyik neves külföldi felsőoktatási intézményben szerzel diplomát, még a honosíttatás sem kell feltétlen. Illetve a belinkelt cikkben van pár hasznos infó!!!
Ami nehézséget jelent, ha valami olyan szakot tanulsz, aminek itt nagyon nincs megfelelője a magyar felsőoktatásban. Azt nem tudod honosíttatni...de attól elfogadhatják a Tiedet, mint valami speciális.

Már Magyarországon is két nyelven állítják ki a legtöbb diplomát.

Tudom, hogy ezek nem a legkonkrétabb válaszok...egyelőre gyerekcipőben van a történet, de a következő években gombamód fog terjedni...

Most egyelőre ennyi. Ha tudod már, hogy mit szeretnél külföldön tanulni, lehet, hogy úgy konkrétabb válaszokat tudsz szerezni.

üdv: Orsi

Hozzászólás hozzáadásához REGISZTRÁLJON vagy LÉPJEN BE rendszerünkbe