Mit takar egy szakma? Mit is csinál egy pl multimédia alkalmazásfejlesztő??? - téma hozzászólásai
Iránypont Ifjúsági Információs Pont
Betűméret állítása:

Mit takar egy szakma? Mit is csinál egy pl multimédia alkalmazásfejlesztő???


Létrehozta: buknicz orsi
Ajánlok egy honlapot nektek, ahol jelenleg 127 szakmáról találtok 10 perces kisfilmeket. Bemutatják, hogy milyen eszközökkel, milyen körülmények között mit is csinál az adott szakma képviselője! Csak ajánlani tudom nektek!! http://www.eletpalya.munka.hu/filmek

buknicz orsi
2014-01-08
Szia Shadow07!

HA jól értem a fő dilemmád az, hogy milyen mesterszakkal/ szakirányú továbbképzéssel tudsz versenyképesebb lenni a munkaerőpiacon a jövőben!?

A pszichológia önálló tudományként és szakmaként elismert végzettség.
A mentálhigiéné szakirányú továbbképzés - a nevében is benne van, hogy egy adott szakma után, arra építve egy specializáltabb tudást szerezhet, aki ezt választja. Épp ezért ilyen szakmával a mindennapi életben sokkal kevésbé találkozol, hogy mentálhigiénikus.

Én magam szintén szocped alappal, végeztem mentált.:) Nekem azért volt rá szükségem,mert az egyéni esetkezelésben úgy éreztem, hogy nem elég, amit tanultam, és szerettem volna benne fejlődni, tanulni. A munkámhoz égető szükségét éreztem ennek. És ebben nagyon jó képzést kaptam.
Igen a szakirányú továbbképzések, csak fizetősök vannak.
Mentálhigiénével segítő területeken tudsz elhelyezkedni, nagyjából hasonlókon, mint a szocpeddel.

Egyelőre ennyi, kérdezz még nyugodtan!

Üdv: Orsi


Szervusz! Hatalmas dilemmával küzdöm. Szociálpedagógiát végeztem és szeretnék továbbtanulni mesterszakon. Mentálhigiénr...
shadow07
2014-01-08
Szervusz!

Hatalmas dilemmával küzdöm. Szociálpedagógiát végeztem és szeretnék továbbtanulni mesterszakon. Mentálhigiénre vagy pszichológiára gondoltam viszont a mentálh. csak fizetős formában fut illetve a pszichológia nem teljes egészében kompatibilis az én szakommal. Az is szempont hogy majd amikor végzek melyik szakkal tudok könyedebben elhelyezkedni illetve melyikkel lesz nagyobb lehetőségem elhelyezkedni a munkaerőpiacon.
Őszintén szólva teljes egészében nem is vagyok tisztában azzal hogy aki mentálhigiénét végzett az milyen munkahelyeken érvényesülhet. Ugyan a szakleírásoknál próbálják ezt a ködöt orvosolni de attól hogy leírják azt hogy célunk empatikus xy tanulmányokban jártas szakamberek képzése no attól még nem lesz okosabb az ember.
segítségedet előre is köszönöm!
buknicz orsi
2013-03-18
Szia!

Nehéz kérdést teszel fel, megpróbálok objektíven válaszolni!

Ma nem könnyű az álláskeresés. Ugyanakkor nem lehetetlen. Nem "csak" a diploma kell hozzá, hanem addig szerzett munkatapasztalatok (önkéntesség, sok szakmai gyakorlat, diákmunkák), és ehhez egy rátermettség, kiállás.

Az a véleményem, hogy pszichológusként el lehet helyezkedni:
- kórházakban
- Egyesületeknél, civil szervezeteknél (ez rengeteg)
- Gyermekvédelem számos területén
- Büntetésvégrehajtás
- Ifjúsági intézmények
- Iskolák
- Munkaügyi Központok, és társintézményeik /állásközvetítő szervezetek
- versenyszférában: cégeknél személyzetisként, HR-esként
- kutató intézményeknél
- trénerként

Itt egy cikk, a HVG-ben jelent meg.
http://hvg.hu/egeszseg/20110304_menynire_konnyu_pszichologusnak


Azt hiszem elsőre ennyi.

Üdv: Orsi
Kedves Orsi! Pszichológus szeretnék lenni, és arra lennék kíváncsi, hogy mennyire népszerű szakma ez manapság, és mennyire meg...
Miyu
2013-03-18
Kedves Orsi!
Pszichológus szeretnék lenni, és arra lennék kíváncsi, hogy mennyire népszerű szakma ez manapság, és mennyire megfizetett? Milyen helyeken lehet vele a rendelőn kívül elhelyezkedni?
peti0230
2013-02-18
Kedves Orsi!

Köszönöm, tényleg nincs, lehet az egy korábbi lista volt, amit én néztem.Szerintem úgysem tudnék egy technikummal oda bekerülni.
Kérdésem lenne még, hogy van-e ma Magyarországon keletje és bármilyen kerete annak, hogyha valaki egy mester mellett kitanul egy elég specifikus szakmát? Van egy intarziával foglalkozó mester ismerősöm, aki mellett ebbe jól el tudnék mélyülni, de nem tudom, hogy a munkahelyeken ezt figyelembe veszik-e? Lehet-e ilyesmire ösztöndíjat igényelni, vagy valamilyen támogatást? Másrészt van-e valamilyen adatbázisa az ilyen mesterembereknek, akikhez el lehet menni az iskola befejezése után gyakorlatozni? Kik vannak még, akik fogadnak fiatal tehetséges palántákat maguk mellé dolgozni?

Köszönöm előre is!
Peti
buknicz orsi
2013-02-18
Szia Peti!

Nem egyszerű kérdéseket tettél fel
Na lássuk sorban:
Az én tapasztalatom alapján, ha ennyire speciális dolgot tanulsz (pl amit írtál, intarzia) az úgy lehet jó, ha tanulsz hozzá egy általánosabb alapszakmát. Nem derül ki, hogy milyen technikumot végeztél, de ha egy kb. jó alapot, az kiegészítve ezzel már jó lehet. Hiszen ma azért kell valamilyen alapvégzettség is egy egy szakmához, ha másért nem, hogy komolyan vegyenek, meg hogy te is meg tudj ismerkedni szakmabeliekkel. Így tudsz kiépíteni kapcsolatokat, és megismerni újabb lehetőségeket.
Az biztos (általánosságban), hogy az lesz a keresettebb, akinek az alapvégzettsége, legyen az bútorasztalos, vagy szociális munkás stb. akinek ezen túl van valami speciálisabb területe. (ami nincs meg minden bútorasztalosnak, vagy minden szociális munkásnak).
Ösztöndíjat/ támogatást akkor tudsz igényelni, ha iskolarendszeren belüli oktatásban veszel részt, és ez lenne egy gyakorlati helyed.
Mesterekről gyűjtő lista, hely, én nem tudok róla. De azért érdeklődj minél több mester ismerősödnél. Mert lehet, hogy pl a helyi Iparkamara tart nyilván egy ilyen listát. Ezt maguk a szakemberek tudják, azt gondolom.
Remélem tudtam válaszolni a kérdéseidre!
Szép napot!
Orsi
tiborgigi
2013-02-18
Kedves Szerkesztő!
Az lenne a kérdésem, hogy edzői és testnevelői diplomával hogyan/hol lehet a legkönnyebben elhelyezkedni?
buknicz orsi
2013-02-18
Szia tiborgigi!

Elsősorban iskolákban, mint testnevelő tanár vagy tanár, sportegyesületeknél, mint edző, vagy a ma oly népszerű edzőtermekben, vagy sportanimátorként gyerekekkel, fiatalokkal foglalkozó szervezeteknél.

Ha most épp munkát keresel ezzel a diplomával,akkor azt ajánlom, hogy add be mindenhova az önéletrajzodat, ahol el tudod magadat képzelni!
peti0230
2013-02-13
Kedves Pályaválasztási szakértő!

Mit csinál pontosan egy konstruktőr ma? Az Iparművészeti Egyetemen láttam ezt a szakot és érdekel. Nehéz lehet bekerülni? Várom a válaszát!

Üdvözlettel:Peti
buknicz orsi
2013-02-13
Kedves Peti!

Többszöri rákeresés után sem látok a Moholy- Nagy Művészeti Egyetemen konstruktőr képzést. nem tudom, hogy Te hol láttad.
Ennek az egyetemnek az összes képzését itt találod ezen a linken jobb oldalt 8alapképzés, mesterképzés, doktori képzés, szakirányú továbbképzés, tanfolyamok)

http://mome.hu/hu/k%C3%A9pz%C3%A9sek

Illetve máshol sem találtam ilyen tanfolyamot, képzést.

Üdv: Orso
buknicz orsi
2013-02-13
Kedves Peti!

látom, rosszul jelzi a linket! Szóval azt mégegyszer leírom ide:
mome.hu/hu/képzések

Itt találod!

Üdv: Orsi
buknicz orsi
2013-01-18
Szia Holineka!
Húúú...érdekes szakot választasz:))
Sajnos én személyesen nem tudok róla, az alábbi linkeket tudom a figyelmedbe ajánlani:

http://www.felvi.hu/felveteli/szakok_kepzesek/szakleirasok/!Szakleirasok/index.php/szakleirasok/szakleiras_konkret?szak_id=163&kepzes=A&kpzt=osszes

Ezen a két karon indítanak ilyen képzést:
https://itk.ppke.hu/oktatas/alapkepzes/molekularis-bionika-bsc

http://www2.sci.u-szeged.hu/sztettik/www/szakiranyok/bionika.php

Itt egy érdekesnek tűnő cikk:
http://www.magyarkurir.hu/de/node/34116

NA és itt egy utolsó cikk:
http://eduline.hu/felsooktatas/2010/12/31/20101230_furcsa_szak_egyetem_foiskola
Sok sikert!

Üdv: Orsi
Kedves Tanácsadó! Matek, fizika fakultációs vagyok, és felkeltette érdeklődésemet a molekuláris bionika. Pontosan mit...
holineka
2013-01-18
Kedves Tanácsadó!

Matek, fizika fakultációs vagyok, és felkeltette érdeklődésemet a molekuláris bionika. Pontosan mit csinál egy molekuláris bionikus? Eddig semmi konkrétat nem találtam.
Gizike
2012-12-03
Kedves Orsi!
Érdekel a grafológia, szívesen tanulnám, de nem tudom, Vas megyében van-e ilyen képzés? Ha van, az is érdekelne, mikor indul a következő tanfolyam!?
Válaszod előre is köszönöm! :)
Üdv.: M.
buknicz orsi
2012-12-03
Kedves M!

Abszolút konkrét és remélhetőleg használható infónak ezt találtam:
http://www.grafomedia.hu/kepzes.php

Ugyanakkor: a hozzád közelebb eső településeken érdemes érdeklődnöd a tanfolyami képző helyeken. Több ok miatt is.
Egyrészt, mert ők tudják pontosan megmondani, hogy mikor és milyen képzés indul egyáltalán. (sokszor netre sem teszik fel) Várható-e közeljövőben, mikor stb. Több esetben pályáznak ők is, és minden egyes helyen ők tudják megmondani, hogy mikorra várhatóak eredmények, azaz mikor indul egyáltalán. Az is előfordul, hogy felírják az elérhetőségeidet és tájékoztatnak.
Illetve ha érdeklődsz náluk, az egy jelzés feléjük, hogy van ilyen jellegű képzésre igény, és lehet, hogy hamarabb megszervezik.
Amikor érdeklődsz náluk, akkor megkérdezheted, hogy ha náluk nincs, ők kiket tudnak ajánlani. Egy városon belül van esély arra, hogy ismerjék egymást.

Illetve még egy javaslat: budapesti székhelyűeknek grafológiára specializálódott képzőkhelyeknek is írhatsz emailt vagy telefonon, hogy tervezik-e vidéki nagyvárosokban indítani.

Üdvözlettel: Orsi
DavvsonX
2012-12-02
Kedves Tanácsadó!

Programozó matematikus szeretnék lenni, csak nem tudom pontosan, milyen előképzettség kell a főiskola előtt.
Üdv!
Dávid
buknicz orsi
2012-12-02
Szia Dávid!

Jelenleg már nincs programozó matematikus szak a felsőoktatásban.
Most programozó informatikus néven fut ez a szak.
Bővebben itt találsz róla
http://www.felvi.hu/felveteli/szakok_kepzesek/szakleirasok/!Szakleirasok/index.php/szakleirasok/szakleiras_konkret?szak_id=84&kpzt=4&kepzes=A

Ugyanakkor az idei évi felvételi tájékoztató december 15.én jelenik meg, akkor tudunk többet majd, hogy milyen feltételekkel indul. Azt várjuk meg mindenféleképpen.

Az elmúlt években az érettségi követelmény a matematika és a fizika vagy informatika volt. (de a Tájékoztató meglátjuk mit ír).

Hanyadikos vagy?

Üdv: Orsi
buknicz orsi
2012-10-29
Szia Csabiii!

Egyrészt a Magyar Nemzeti Múzeum is indít OKJ-s restaurátor képzést, itt a linkje:
http://www.hnm.hu/hu/oktat/okt_resta.html

Náluk érdeklődj!

Másrészt a felsőoktatásban is van lehetőség (nem tudom, hogy ez a terved-e), de a Magyar Képzőművészeti Egyetemen is van, de Mesterképzés, ami azt jelenti, hogy egy alapképzés (ami diplomát ad) megszerzése után jelentkezhetsz mesterképzésre.
Ennek itt a linkje:

http://www.mke.hu/info/kepesitesi_kov.php

Itt pedig egy részletes és érthető leírást találsz erről a szakmáról (az OKJ-s végzettségűről)

Ha van még kérdésed, várom!

Üdvözlettel: Orsi

Kedves Szakértő! Restaurátor szeretnék lenni, de nem ismerem ennek a folyamatát. Hol van ilyen képzés és mit érdemes elvé...
csabiii
2012-10-29
Kedves Szakértő!

Restaurátor szeretnék lenni, de nem ismerem ennek a folyamatát. Hol van ilyen képzés és mit érdemes elvégeznem el hozzá. Jó kézügyességem van és nemsokára végzek a faipari technikusiban...

Hozzászólás hozzáadásához REGISZTRÁLJON vagy LÉPJEN BE rendszerünkbe