Következő Iskola - téma hozzászólásai
Iránypont Ifjúsági Információs Pont
Betűméret állítása:

Következő Iskola


Létrehozta: Gualdoth
Egyetemmel, főiskolával vagy szakmával lehetne a legtöbbet elérni?

Domonkos
2014-01-06
Kedves Orsi!

2012-ben jelentkeztem egyetemre, tehát aláírtam a szerződést az állammal. Elolvastam, mit tartalmaz, de számomra nem volt világos, ahogy fogalmazott:
Ha a jelenlegi iskolámat abba szeretném hagyni, és helyette egy másikat kezdeni, akkor vissza kell fizetnem az eddigi félévek költségeit, vagy mivel újat kezdek, csak a féléveim fogynak? Esetleg az iskolából nem is mehetek el ingyen, csak szakot változtathatok? Tehát milyen módom van váltani ingyen?

Köszönöm!
RBetti22
2013-09-02
Kedves Orsi!

Úgy tudom, hogy minden személy 12 államilag támogatott félévvel rendelkezik a felsőoktatásban (ha olyan támogatású helyre kerül be. A kérdésem az lenne, hogy ha valaki 8 félév alatt megszerezett egy diplomát, akkor a megmaradt 4 félévet felhasználhatja még egy másik felsőoktatási szakon?

Köszönettel:
Bernadett
buknicz orsi
2013-09-02
Kedves Bernadett!

Bemásolok egy linket a www.felvi.hu-ról, ott legalul is olvasható fehéren feketén, hogy 12 félévig lehet állami finanszírozású képzésben tanulni.
http://www.felvi.hu/felveteli/jelentkezes/koltsegek_es_juttatasok/atjaras_a_finansz_formak_kozt

Tehát ha te elhasználtál már 8 félévet, akkor még van lehetőséged 4 félévig mester vagy alapképzésbe jelentkezni, ha indítanak az adott szakon állami finanszírozású képzést.

Üdv: Orsi
era
2013-05-25
Kedves Orsolya!

Engem az érdekelne, hogy milyen lehetőségeim vannak, ha pályázatírást szeretnék tanulni?

Üdv,
Erika
buknicz orsi
2013-05-25
Szia!

Általában vannak eu által támogatott pályázatíró tanfolyamok, ezt keresd a városodban a nagyobb képzőközpontokban és az interneten.
Másrészt (ha nem kell róla papír)akkor keress egy civil szervezetet, és ajánld fel a segítségedet! Ez kifejezetten az a terület, amit munka közben tud szerintem leginkább elsajátítani az ember.

Üdv: Orsi
buknicz orsi
2013-01-27
Kedves Kinga!

Sajnos nem vagyok mindentudó, nem tudom megmondani, hogy felvesznek-e vagy sem:))
Ha ez az a szak, amit a legszívesebben tanulnál (vendéglátás és idegenforgalom), akkor feltétlen jelöld meg ezt a szakot az első helyen. Viszont fontos, hogy a további sorrendben is olyan iskolákat és szakokat jelölj meg, amit szintén szívesen tanulnál, és kb 4-es átlagot igényel!


Készülj a központi felvételire (ha van), és sok sikert kívánok neked!

Üdv: Orsi
Kedves Tanácsadó:) Most állok továbbtanulás előtt! Orlayba készülök vendéglátó és idegenforgalom szakra. Min. 4es ...
kovacskinga
2013-01-27
Kedves Tanácsadó:)
Most állok továbbtanulás előtt!
Orlayba készülök vendéglátó és idegenforgalom szakra.
Min. 4es átlaggal veszik fel az embereket,nekem 4.3 lett az átlagom. 32 embert vesznek fel oda.ön szerint felvennének engem? van egy osztálytársam, ugyanoda készülünk,és neki 4.6 lett az átlaga. és kicsit félek,hogy nem vesznek fel,mert mindenképp oda szeretnék menni!?
:)
buknicz orsi
2013-01-18
Szia!

Mit értesz azon, hogy "többet elérni"? Milyen értelemben?

Hozzászólás hozzáadásához REGISZTRÁLJON vagy LÉPJEN BE rendszerünkbe