Pályázatok akadálymentesítésre Csongrádon
Betűméret állítása:

Pályázatok akadálymentesítésre Csongrádon

Kísérők vagy a dolgozók közreműködése nélkül sem kerekes székkel, sem babakocsival nem lehet bejutni a múzeumba Csongrádon, amely nagy hangsúlyt fektet a jövőben az akadálymentesítésre.
– A bizottsági ülésünkön főként az akadálymentesítésről esett szó. Javasoljuk, hogy ez a kérdés kerüljön az intézmények látóterébe, a vezetők vázolják fel a következő költségvetés készítésének idejére, hogy náluk milyen hiányosságok vannak. Látnunk kell a feladatokat, azokat majd ütemezzük. Amit házon belül meg lehet tenni, azt meg kell, embertársainknak ez óriási segítség – hívta fel a figyelmet egy csongrádi testületi ülésen Fábián György képviselő. A helyi esélyegyenlőségi program volt terítéken, az anyag a mélyszegénységben élőkről, a romákról, a gyermekekről, a nőkről és az idősekről is említést tesz.

A teljesség igénye nélkül szétnéztünk néhány városi fenntartású intézményben. A képviselő jól látja: bár sok helyen tapasztalható a jó szándékú próbálkozás, a valódi akadálymentesítés – hasonlóan a többi magyarországi településhez – még hagy maga után kívánnivalót Csongrádon. Kísérők vagy a dolgozók közreműködése nélkül sem kerekes székkel, sem babakocsival nem lehet bemenni a múzeumba.
Az ódon épületben szűkek a helyek, egy rámpa csak nagyobb átalakítás után férne el. A régi galériához meredek lépcsősor visz, az azzal egy ingatlanban lévő, a városházához vezető rámpa nagyon meredek, érdemes inkább nagyot kerülni. Bent van ugyan mozgáskorlátozott lift, odáig azonban egy jó arasznyi külső lépcsőn és egy súlyos ajtón kell átküzdenie magát az ügyfélnek. Nem jöttünk rá: kinek és hogyan jelezhetné, hogy be szeretne menni. Szép megoldást láttunk viszont a könyvtárnál. Korrektül kitáblázva igazítják útba a segítségre szorulókat, a csengőt olyan magasságba helyezték, hogy azt ülve is el lehessen érni. Az önkormányzat pályázatokra vár, a problémát ilyen forrásból szeretné megoldani a városban.

 


2018-02
Ke Sze Csü Szo Va
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728