Esélyegyenlőségi díjat kapott a kunszentmártoni plébánia
Betűméret állítása:

Esélyegyenlőségi díjat kapott a kunszentmártoni plébánia

December közepén adták át Budapesten az Esélyegyenlőségért- és a Pro Voluntarius díjakat. Esélyegyenlőségért díjat kapott többek között a kunszentmártoni Szent Márton-plébánia – tájékoztatta szerkesztőségünket Barna Gábor.

Az esély az a minimum, amitől senkit sem szabad megfosztani. Esélyt kell adnunk, esélyt kell teremtenünk mindenki számára a jobb életre, a boldogságra, a boldogulásra és az érvényesülésre – fogalmazott az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára az Esélyegyenlőségért és a Pro Voluntarius díjak átadó ünnepségén december 14-én.

Novák Katalin kiemelte, azokat ünnepeljük, akik nap mint nap esélyt, lehetőséget adnak, akik önzetlen munkájukkal sokat tesznek a gyermekekért, a rászorulókért, az idős emberekért, a családokért azzal, hogy életüket jobbá teszik. A 21. században a lehetőségek világát éljük, de csak akkor van igazi lehetőség, ha az minél szélesebb körben hozzáférhető. Ha a lehetőségekhez csak egy szűk kör fér hozzá, az csak kiváltság. A díjazottakkal együtt azon dolgozunk, hogy minél többen valódi lehetőséget kapjanak.

Czibere Károly, a tárca szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára hangsúlyozta: olyanokat köszöntenek, akik a hátrányos helyzetű családokért dolgoznak. Akik úgy gondolják, hogy a segítségnyújtás az egész közösség ügye.

A Szent Márton-plébánia az Esélyegyenlőségért díjat TANDEM programjáért kapta. Az elismerést Kövesdy Zsolt plébános vette át. A díjátadó ünnepségre elkísérték őt Bodor Brigitta, a járási kormányhivatal vezetője, Wenner-Várkonyi Attila polgármester, valamint a program vezetői és résztvevői, akik ma már a Munkás Szent József Szociális Szövetkezet tagjai.

Kategória: Egyházi hírek

2018-02
Ke Sze Csü Szo Va
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728