Közösségi Család Műhelyek
Betűméret állítása:

Közösségi Család Műhelyek

A Vitalitás projekt keretein belül a következő településeken jönnek létre un. Közösségi Családi Műhelyek.

 • Csongrád 
 • Derekegyház
 • Kunszentmárton
 • Szatymaz
 • Újkígyós

Közösségi Családi Műhelynek nevezzük összefoglaóan az egyes településen létrejövő közösségeket, akik az alábbi programokat bonyolítják le:

 • Projektgeneráló lakossági fórumok: Ezek a projektek elején valósulnak meg összesen 4 alkalommal. Céljuk, hogy felmérjék az adott település, közösség problémáit, és ezzel kapcsolatosan megfogalmazzák cselekvési tervüket a projekt egész időtartamára. A későbbi tevékenységi alkalmakat is itt fogalmazzák meg a helyiek.
 • Műhelymunkák: Ez a program 4 alkalommal valósulnak meg, napi hat órai elfoglaltságot jelent. a következő témák közül lehet választani: pályaorientációs műhely, párválasztási műhely, időgazdálkodási műhely, önkéntes akció tervezés műhely, aktív időskor műhely, kommunikáció a családban műhely, család és munka összehangolása műhely, női és férfi szerepek műhely, házasságra felkészítő műhely, állampolgári jogok és kötelességek műhely, álláskeresési technikák - önéletrajzírás műhely, közösségi oldalak használata műhely.
 • Tréningek: Két alkalommal három napos bontásban valósulnak meg a tréningek, melyek alkalmanként 20 órás elfoglatságot jelent. A következő tréningtémákat lehet választani: párkapcsolati tréning, önkéntesképzés, kommunikációs tréning, szenvedélyek és függőségek tréning, tolerancia tréning, közösségépítés, őszidő senior képzés, vállalkozási ismeretek tréning, mediáció tréning, együttműködés kultúrája tréning. A tanulási alkalmak illeszkednek a helyi igényekhez, a helyi koordinátorok felmérések alapján válsztják ki, hogy mi az, ami leginkább előremozdítja a közösségi együttműködést.
 • Intergenerációs napok: Településenként két alkalommal valósulnak meg, céljuk, hogy az a generációk egymásratalálását, egymás mellett élését segítse. A nap témája olyan téma köré csoportosul, amely minden generáció életében jelen van. Lehet ez kézműves foglakozás, filmvetítés, ételkészítés, vetélkedő vagy bármely más kreatív cselekvés. 
 • Önkéntes akciók: Szervezése településenként három alkalommal kerül megrendezésre, valamilyen helyi probléma kerül megoldásra akár generációk közötti együttműködésben is. Cél, hogy az önkéntesek megtanulják, hogy helyi szinten mindenki tehet a társadalmi problémák megoldásáért, a résztvevők ne felülről várják a megoldást.
 • On-line tanácsadás: Ezen a weboldalon a pályázat időtartalma alatt folyamatosan van lehetőség jogi, mentálhigiénés, önkéntesség, pályaválasztás és családi élet területen on-line tanácsadásra. Mind a koordinátorok, mind a a közösségi Családi Műhelyben részt vevők feltehetik kérdéseiket a tanácsadók felé, akik természetesen az anonimitást szem előtt tartva válaszolnak a feltett kérdésekre.

Az egyes Közösségi Család Műhelyeket a koordinátorok vezetik, a helyi lakosok és érdeklődők hozzájuk fordulhatnak további kérdéseikkel, az egyes műhelyekkel kapcsolatban. A helyi koordinátornak kötelessége ezekre a kérdésekre válaszolnia, egyfajta szervezője, vezetője a helyi közösségnek. 

A pályázatban szereplő programokon kívül a résztvevők egyéb programokat is lebonyolíthatnak, célunk, hogy továbbra is fenntarthatóak legyenek ezek a most megalakuló helyi közösségek. 


2018-04
Ke Sze Csü Szo Va
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30