Szarajevó visszanyeri a reményt
Betűméret állítása:

Szarajevó visszanyeri a reményt

A Szentatyát meghívó Vinko Puljić szarajevói bíboros, érsek az olasz AdnKronos hírügynökségnek adott nyilatkozatában elmondta: „Az immár régóta elfeledett Szarajevóm végre visszaszerzi újból a reményt. A pápa bátorságot ad nekünk” – tájékoztat a Vatikáni Rádió.
Puljić bíboros huszonöt éve áll a boszniai katolikus egyház élén, és keserűen állapította meg: „Szarajevót már mindenki elfelejtette, de elég volt a pápalátogatás hírének bejelentése, és máris nagy mozgás támadt.”

Az ország várakozását így írja le: „Érthetően nagy lelkesedés tölti el az egész várost. De nekünk, katolikusoknak Bergoglio pápa látogatása azért is fontos, mert már régóta hiányzik a remény itt ahhoz, hogy a keresztjeinket hordozzuk. Hálás vagyok a pápának a megerősítésért és bátorításért, amivel hozzánk érkezik. Huszonöt éves szolgálatom után itt, ennek az egyháznak az élén igazán szükségem van egy „bátorság-transzfúzióra”.

Puljić bíboros kedden egy biztonsági megbeszélésen vett részt, melynek során megvitatták a várható helyzetet. „Nincs okunk különösebb aggodalomra” – nyilatkozta. „A pápa nem fog golyóálló várost találni, az biztos! Jóllehet ismét alkalmat talál arra, hogy elvegyüljön a tömegben a nyitott pápamobiljával.”

„A legfontosabb helyszín, a stadion is készen várja a pápát. Megjött az új harang, melyet Xavéri Szent Ferenc, a missziók védőszentje tiszteletére neveztünk el.” Medjugorje kérdése kapcsán Puljić bíboros azt nyilatkozta, hogy nem várható pápai megnyilatkozás ebben a témában, hiszen a kinevezett vizsgálóbizottság befejezte a munkáját, és átadta a Hittani Kongregációnak jelentését, melynek kiértékelését várja most a pápa. „Nincs sok idő már hátra, nem árt, ha imádkozunk” – mondta végül derűsen Vinko Puljić szarajevói bíboros érsek.

Kategória: Egyházi hírek

2018-02
Ke Sze Csü Szo Va
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728